Wellesley Farms Pool House

Wellesley Farms, MA

This pool house was designed not only to serve the needs of sunbathers and swimmers but also to enliven the 1.27-acre property and improve the connection between the main home and its rear lawn. Seamlessly integrated within the site, the petite gabled pavilion nestles into a hill, serving as a bookend for the new pool.

Careful design created a seamless indoor-outdoor experience. The building opens directly to the patio and pool through French pocket doors that all but disappear. Sunlight also floods into the space through various windows, including those in a cupola and the upper reaches of the vaulted space’s cathedral ceiling.

The interiors host a comfortable seating and gathering area with a wet bar for entertaining, as well as a full bath with a laundry area for pool towels. Thanks to this inviting, sun-filled pavilion, the property’s shaded, formerly disconnected rear yard has been transformed into a welcoming, active oasis.